Naturhaven Awards 2021: Årets billeder med mere

Julen og nytåret står for døren, og traditionen tro er det tid til at se tilbage på året der gik i naturhaven. Se årets højdepunkter her.

Hvert år omkring juletid samles danskerne for at fejre julen, spise pebernødder samt ikke mindst for at nærstudere årets bedste billeder fra naturhaven. Eller, nogle gør i hvert fald. Vi kan i hvert fald konstatere, at naturhaven.dk har oplevet endnu et succesfuldt år, og de vilde haver hitter fortsat blandt danskerne. Det er godt nyt.

Derfor har vi i år valgt at kaste lidt
ekstra krydderier over den årlige tilbagevendende artikel om “årets billeder fra naturhaven”. I år har vi simpelthen valgt at introducere en award-artikel. Yes, den er god nok. Fancy! Hvis du i øvrigt ikke læste de seneste års artikler, så kan du forberede dig til årets “awardshow” ved at gennemgå dem her:

Et kig tilbage på året der gik
2021 blev et spændende år i naturhaven. Som bekendt flyttede vi adresse, og den nye naturhave blev introduceret i en særskilt artikel. Vi overtog en i forvejen relativ vild have, og i de følgende måneder har vi fået bygget et pindsvinehus, hængt redekasser til gærdesmutter op i træerne, samt ikke mindst for nylig anlagt et vandhul.

Naturhaven Awards 2021

Kan du mærke det? Der er spænding i luften! Det er tid til at afsløre årets vindere af Naturhaven Awards 2021!

Om Naturhaven Awards 2021: Billeder, videoer og statistik

I år byder vi velkommen til Naturhaven Awards. I tråd med de sidste års kåringer af årets billeder fra naturhaven, så vil awardshowet foregå i en løssluppen og afslappet atmosfære. Vi skal naturligvis have uddelt prisen til årets 10 bedste billeder fra naturhaven, men vi skal samtidig også have kåret årets video, samt se på lidt statistik fra hjemmesiden… For hvilke artikler hitter egentlig blandt læserne?

Kompetent og erfaren jury
Igen i år har en stor og erfaren jury, bestående af artiklens ene forfatter, voteret i et sted imellem to minutter og ti år, og har som konsekvens heraf fundet frem til årets 10 bedste billeder fra naturhaven.

Fra juryformanden forlyder det at “udvalget af fremragende billeder var omfattende, men med opkvikkende adgang til pebernødder ad libitum, var det ikke desto mindre til sidst muligt, at finde frem til de bedste af slagsen”.

Annonce
Annonce

Årets fem mest læste artikler på naturhaven.dk i 2021

Som noget helt nyt har vi i år valgt at afsløre for vores læsere, hvilke artikler der har hittet mest på naturhaven.dk i 2021. Listen er baseret på sidevisninger. Og lad os så få afsløret spændingen:

Annonce
Annonce

Årets video fra naturhaven 2021

I året der gik har vi lagt adskillige nye videoer op på vores YouTube-kanal. Det har været svært at udvælge en vinder som årets video, men beslutningen skulle ikke desto mindre tages. Valget faldt til sidst på vores video om hvordan du laver et vandhul i haven. Det er nemlig fuldstændig essentielt, at man anlægger vandhuller i sin vilde have.

Se videoen nedenfor.

Her har vi vinderen i kategorien “Årets video fra naturhaven 2021”! Nyd den eventuelt mens du gnasker pebernødder i dig

Top 10: Årets billeder fra naturhaven 2021

Og så kom vi til det vel nok mest imødesete øjeblik i årets Naturhaven Awards. Øjeblikket hvor årets 10 bedste billeder skal kåres. Vi hopper direkte ud i det.

Nummer 10

Vinter i haven

Det er ikke blevet til meget vintervejr endnu her på Falster, hvor naturhaven er beliggende, men lidt er det da blevet til. Det flotte billede her vidner om det. Lad os krydse fingre for, at mere af “det hvide guld” fra himlen er på vej.

Nummer 9

Lavendel i haven

Vi går direkte fra det kolde element, og til et rigtig sommerbillede. Fokus her er på de flotte lavendler, og dem bør du også overveje at plante i din vilde have.

Nummer 8

Guldsmed ved vandhul i haven

Der er masser af guldsmede i naturhaven, og i de kommende år forventer vi at der kommer endnu flere, på baggrund af de vandhuller vi skal have anlagt. Tjek det flotte eksemplar ud her.

Nummer 7

Lav et pindsvinebo

Det er sjovt at lave sit eget pindsvinehus, og billedet her viser resultatet af det vi lavede tidligere i år i naturhaven. Måske skulle du også lave et i din vilde have?

Nummer 6

Vildt vandhul i haven

Nu vi er ved det med at omdanne sin have til en mere vild en af slagsen, så kommer vi heller ikke uden om dette billede af det nye vandhul i haven. Du anbefales på det kraftigste til også at anlægge vandhuller i din have. Dyrene vil elske dig for det.

Nummer 5

Orange blomst

Naturhaven er hjemsted for et væld af flotte blomster, og man fornemmer virkelig solen, varmen og duften fra de mange farvestrålende blomster her.

Nummer 4

Nærbillede af skovblåfugl
Skovblåfugl i haven

“Ja men, der er jo hele TO billeder her… Det går da virkelig ikke”, er der sikkert en enkelt eller to der vil fremstamme. Men vi laver selv reglerne her til Naturhaven Awards 2021, og den flotte skovblåfugl fortjener at blive beskuet fra flere vinkler. Derfor hele to billeder her.

Nummer 3

Stenhummel på lavendel

Så er vi nået til medaljeskamlen, og denne humlebi får hermed overrakt en flot bronzemedalje. Billedet er taget knivskarpt, og det fanger øjeblikket hvor humlebien lægger an til landing.

Nummer 2

Rådyr i naturhave

Rådyr er der en del af i området omkring naturhaven, og som sådan også i selve haven. Se bare her på dette flotte billede, som fortjent modtager årets flotte 2.-plads.

Og så er vi der næsten… Det er tid til at kåre årets billede!

Nummer 1

Skovstykke i haven

Og her har vi det så – vinderen af årets billede fra naturhaven 2021! Billedet emmer af sommer, og det er taget i “skoven”, som er en samling af store og ikke mindst gamle træer, som findes for enden af haven. Den idylliske port i midten fører ud til omverdenen, og danner rammen om et fantastisk billede.

Og det var så Naturhaven Awards 2021. Sikke et brag af et show, hva? Fik vi nævnt, at vi godt kan lide pebernødder? Hvis ikke, så ved i det nu! Spøg til side, julen er en herlig tid, og vi takker alle vores læsere for endnu et godt og spændende år – vi ses i 2022!

Anbefaling til de kreative sjæle
Til sidst i øvrigt et kæmpe shout-out til mr-design.dk, som bidrager med idéer til bæredygtigt og kreativt design baseret på genbrug. Sådan noget skal vi have meget mere af i fremtiden, for at løse tidens store klima- og miljøudfordringer. Læn dig tilbage og læs de fire artikler fra hver søndag i advent, som indeholder inspiration til en bæredygtig jul.

Hvad med dig, hvordan var dit haveår? Og er du enig i årets kåringer? Lad os høre fra dig! 
Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

2 kommentarer til “Naturhaven Awards 2021: Årets billeder med mere”

 1. Jeg kan bedst lide billederne af sommerfuglen men alle billeder er bare så flotte. Vi læser med til næste år også. . God jul : )

  1. Hej Anni

   Herlig julehilsen fra dig, og den skal du have tak for. Her i naturhaven synes vi også at billederne af skovblåfuglen er rigtig flotte. Vi håber at se mange flere af dem, såvel som mange flere insekter, i det nye år.

   God jul og nytår til dig også!

   – Naturhaven.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *