Skovblåfugl observeret i naturhaven: Se de flotte billeder

Skovblåfugle er ikke lette at fotografere, men det lykkedes alligevel for os. Se med og læs hvordan du selv får skovblåfugl i haven.

Der findes masser af flotte arter af sommerfugle, og en del af dem lever her i Danmark. Du kan endda være heldig at se dem i din vilde have. Visse arter er dog lige en tand flottere end de andre, og her i naturhaven er en af vores absolutte favoritter den såkaldte skovblåfugl. For nyligt formåede vi at fange en række gode fotos af arten. Se med her!

Vi lægger straks ud med en video af skovblåfuglen, optaget direkte fra naturhaven

Kan være svære at fange på kamera

En af skovblåfuglens kendetegn er, at den ofte observeres flyve rundt i toppen af buske og træer. Som sådan befinder den sig meget af tiden højt oppe i luften. Det kan derfor være svært at få nogle gode billeder i hus af arten.

Det viste sig dog også ganske udfordrende for os her i naturhaven. Da vi satte os for at få taget nogle gode billeder af den, så foregik det således over to dage. Den første dag formåede vi kun at fange nogle fine billeder af dens flotte vingeundersider. De er typisk hvidlige til grå, og påtegnet på dem finder man flotte sorte prikker. Lad os se nogle billeder af det. Du finder dem herunder.

Skovblåfugl
Skovblåfugl i haven
Nærbillede af skovblåfugl

Wow, at få lov at komme så tæt på denne majestætiske sommerfugl, er noget ud over det sædvanlige

Til stor irritation ville den gudesmukke sommerfugl på dag et ikke folde vingerne ud. Vi fik derfor ikke mulighed for at fotografere de blå nuancer. Men vi gav ikke op, og dagen efter blev flere eksemplarer af arten igen spottet i den vilde have. Og efter tålmodigt at have ventet på det, skete det endelig. Sommerfuglen foldede vingerne ud.

Se hvordan det så ud på de flotte billeder nedenfor.

Sommerfugl skovblåfugl
Tiltræk skovblåfugl til haven
Skovblåfugl i haven

Ja, vi siger det bare, skovblåfuglen er for vild at se på!

 

Sådan tiltrækker du skovblåfugl til din have

For nyligt lagde vi en artikel om skovblåfuglen op i naturhavens leksikon, og her kan du blandt andet læse, at du kan tiltrække arten ved at lave en vild have. Sommerfuglen foretrækker planter såsom tørst, benved, snebær samt ikke mindst vedbend. Sidstnævnte er dens værtsplante. Har du allerede de planter i din have? Så ser det ikke helt skidt ud.

Annonce
Annonce

Hvis du ikke blot vil have skovblåfugl i haven, men samtidig også vil have besøg af et væld af andre sommerfugle, så overvej at lade planter såsom sommerfuglebusketidsler og brændenælder vokse vildt på din grund. Husk også at anlægge vandhuller i haven, og hæng gerne et par insekthoteller op også.

Hvad med dig, har du også været heldig at observere skovblåfugl i din naturhave? 
Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *