Plant dine sommerfuglebuske i efteråret

Efteråret er over os, og med det følger en gylden mulighed. Netop nu er det nemlig helt oplagt at gå i haven og plante sommerfuglebuske.

Efter sommeren kommer efteråret. Sådan er det nu en gang, og heldigvis for det da. Årstidernes skiften er en herlig ting, og det er spændende at følge med i planternes forandring i løbet af denne ofte stormfulde tid. Og vidste du i øvrigt også, at efteråret er et fremragende tidspunkt at plante sommerfuglebuske på?

Den er god nok! Plantning af sommerfuglebuske gøres bedst her i løbet af september, oktober og november. Så hvorfor ikke smøge ærmerne op, smutte en tur i den vilde have, og så ellers få plantet disse herlige buske? Læs med her, og få inspiration til projektet.

Sommerfuglebusk i haven

Plantning af sommerfuglebuske er let og ligetil. Og så ordnes det i øvrigt bedst i løbet af efteråret

Derfor er efteråret et oplagt tidspunkt at plante sommerfuglebuske

At efteråret kan være “en smule fugtigt”, er nok lidt af en underdrivelse. For det er i sandhed en regnfuld årstid vi har at gøre med her. Din have kan derfor hurtigt ende med at blive godt pludret og våd, her i løbet af månederne fra september til november. Og heldigvis for det da, for det gør det ekstra oplagt at plante sommerfuglebuske.

Plantning af sommerfuglebuske gøres nemlig bedst i våd og fugtig, samt ikke alt for kold jord. Og det er jo en fin beskrivelse af jordens beskaffenhed, her i efteråret. Så frem med spaden, samt ikke mindst knofedtet, for nu skal du da ud at plante sommerfuglebuske. Ikke?

På reklamelinket ovenfor er der samlet et stort og spændende udvalg af sommerfuglebuske. Tjek det ud, bestil, og få så planterne i jorden i løbet af efteråret

Sådan planter du sommerfuglebuske – 3 lette trin

Er du klar til at få plantet denne flotte busk i din have, og dermed bidrage positivt til sommerfuglene, bierne og alle de andre flotte insekter i din have? Så følg blot disse 3 enkle trin:

  • 1: Køb sommerfuglebuske til din have: Første trin er naturligvis at få købt dine sommerfuglebuske. Enten smutter du forbi dit lokale plantecenter, eller også bestiller du dem blot online. Det kan du sagtens. Planterne pakkes fornuftigt, og ankommer i god stand, direkte til at ryge i jorden.
  • 2: Udvælg et passende sted i haven til dine sommerfuglebuske: Vær her opmærksom på, at de har behov for sol, samt ikke mindst plads til at udfolde sig. De fleste sorter af sommerfuglebuske vokser hurtigt, og breder sig. Netop derfor gør de sig også godt som læ-plante, og til at skabe private kroge i haven.
  • 3: Sidst, men ikke mindst, har vi naturligvis plantningen af sommerfuglebuskene: Dette gøres let og elegant. Grav blot et tilstrækkeligt dybt hul til at hele planteroden dækkes af jord. Hæld godt med vand i hullet, inden du fylder jord på igen, og slut så af med også at vande planten. Buskene skal vandes rigeligt i de første uger.
Stor kålsommerfugl i vild have

Der er rigeligt med gode årsager til at plante sommerfuglebuske i haven

Hvorfor skal jeg plante sommerfuglebuske i haven?

Ærlig talt – hvor mange ville egentlig stille det spørgsmål? Næppe ret mange, for de fleste synes at elske disse flotte planter. Både mennesker, såvel som i særdeleshed insekter. Men fair nok da, lad os da besvare spørgsmålet. Det skal da ikke hedde sig at folks spørgsmål får lov at stå ubesvarede hen.

Du skal først og fremmest plante sommerfuglebuske for insekternes skyld. Hvis du ikke allerede har set hvor fantastisk det ser ud, når sommerfugle og bier, samt svirrefluer og natsværmere flokkes til planterne, så har du i den grad noget stort i vente. For det er i sandhed herligt at se på.

Dernæst skal du bestemt også plante sommerfuglebuske i haven for din egen skyld. For tjek dem lige ud… De er jo aldeles flotte at se på. Og så dufter de herligt. Hele området omkring buskene dufter himmelsk i hele blomstringsperioden.

Stor kålsommerfugl

Det er ikke uden grund, at disse flotte planter kaldes “sommerfuglebuske”

Hvem siger at efteråret er en kedelig tid i haven?

Så hvad venter du på? Hvis du ikke allerede har sommerfuglebuske i din have, så er det altså nu du med god grund kan få dem i jorden. Så hvem siger egentlig, at haven er kedelig, her i efteråret? Ikke os! Der er rigeligt at kaste sig over.

Sommerfuglebuske i haven gør din grund mere vild, og tiltrækker flere insekter. Og med det følger flere fugle, som lever af insekterne. Se derfor på processen som en større dynamisk helhed, hvor du aktivt kan bidrage til en styrket natur og biodiversitet.

Hvad med dig, er du også vild med sommerfuglebuske? Og har du planer om at plante dem her i efteråret? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *