Køb fuglehuse og fuglekasser – her er 5 der rykker

Invitér fuglene indenfor i din have med et flot fuglehus. Vi har samlet 5 her, som hurtigt vil gøre dig populær blandt de kære små fjerbolde.

Findes der noget mere idyllisk, end at lytte til smuk fuglekvidder i haven? Næppe! Så hvorfor ikke invitere fuglene indenfor? Du kan let gøre det. Du skal blot anlægge en vild have, samt gøre den attraktiv for fuglene at yngle i.

I artiklen her finder du derfor gode redekasse tilbud. Du får også råd og vejledning til, hvordan du helt generelt skaber en fuglevenlig have. Så lad os straks komme i gang. Nu skal det nemlig handle om fugle!

Bemærk: Listen er opdateret for april 2024!

Månedens tilbud på redekasser - april 2024

Super tilbud på redekasse
Hver måned støvsuger vi internettet for de bedste tilbud på fuglehuse og redekasser. I april 2024 er valget faldet på dette flotte eksemplar.

Om redekassen
Denne smarte redekasse er udstyret med en unik træspalteindgang. Lokker masser af mejser, spurve, fluesnappere med mere til sig.

Pris
Set til kun 339,95 kroner.

Fik du læst artiklen om gærdesmutter i haven? Hvis ikke, så gør det endelig nu. Gærdesmutter er blot en blandt flere arter af fugle i haven, som du kan hjælpe ved at hænge redekasser op. Læs også vores anmeldelse af redekassen til gærdesmutter, og få inspiration til hvor den skal hænge i haven. Vi har også en anmeldelse af redekasser til mejser og musvitter klar til dig.

Gennemgang – her er 5 fuglehuse der er værd at købe!

Køb et fuglehus i dag, og gør dermed dit for, at fuglene får bedre mulighed for at formere sig og trives. De forskellige fuglehuse og fuglekasser hænges let op i din have, og de skaber relativt hurtigt trivsel blandt havens fugle.

Vi har samlet 5 rigtig gode fuglehuse og fuglekasser. Vi kan stå inde for dem, og vi håber at så mange som muligt vil hænge dem op i deres vilde naturhaver. Til glæde for fuglene, men også for ejerne, som kan se frem til mere aktivitet fra de flotte fugle. Du kan se og købe fuglehusene her:

Flot redekasse til mejser

Om redekassen
Indflyvningshullet på denne redekasse er 27 mm, og den egner sig glimrende til havens mejser. Det kobberbelagte tag sørger for tørre forhold for de indlogerede fugle.

Pris: Set til kun 199 kroner.

Flot redekasse af fyrretræ til gærdesmutter

Om redekassen
Den her redekasse er specielt udformet så den passer til havens gærdesmutter. Den er produceret af robust fyrretræ. Størrelse: H 14,4 cm, B 11,2 cm, D 19,7 cm.

Pris: Set til kun 109,95 kroner.

Billig men god redekasse

Om redekassen
Hvad siger du til denne rustikke og flotte redekasse? Dens størrelse er 18,2 cm x 16,3 cm x 27,5 cm, hvilket gør den ultra oplagt for arter som blå- og sortmejser. Det er samtidig en billig redekasse, men kvaliteten er dog fortsat i top.

Pris: Set til kun 119,95 kroner.

Byg din egen redekasse

Om redekassen
Her får du for ganske få penge et godt byg-selv redekassesæt. Sættet indeholder alle nødvendige dele, og det gør det sjovt og spændende at bygge sin egen redekasse til havens fugle.

Pris: Set til kun 199 kroner.

Fantastisk redekasse til blåmejser

Om redekassen
Stadig i tvivl om hvilken redekasse du skal købe til din haves fugle? Så overvej denne! Redekassen er udformet så den passer perfekt til blåmejser. Tryk blot her, og køb fuglekasse i dag. Set til kun 189,95 kroner.

Pris: Set til kun 189,95 kroner.

Hvor skal mit fuglehus hænge?

Har du købt et eller flere fuglehuse, og mangler nu blot at hænge dem op? Glimrende! Så er vi et skridt videre mod bedre forhold for dyrene, og det er aldrig en dårlig ting. Det er dog ikke helt ligegyldigt hvor du hænger dit fuglehus, eller din redekasse. Her er en række tips og tricks til hvor dit fuglehus skal hænge:

 • Hæng dit fuglehus i et træ, tæt på fødekilder: Én ting er at sikre, at havens fugle har et sted hvor de kan formere sig. Noget andet er at sikre sig, at de også har føde at tage for sig af. Gør derfor resten af din have vild, og hæng fuglehuset i et område af din have, hvor der er vandhuller, højt og utæmmet græs, og dermed også masser af insekter fuglene kan leve af.
 • Hullet til fuglekassen skal hænge i en højde af 160-200 cmFugle har vist sig at foretrække denne højde. Er deres reder for langt mod jorden, så er de i større risiko for at blive taget af rovdyr.
 • Gør redekassen eller fuglehuset indbydende: Når du hænger et fuglehus op i din have, så er det næsten som at indrette et hotelværelse til de flyvende små væsener. Og hvorfor så ikke også gøre “hotelværelset” legendarisk indbydende? Overvej derfor at putte lidt mos eller hø i bunden af kassen.
 • Hullet til fuglekassen skal pege i nordøstlig retning: Dette er vigtigere end man skulle tro. Sørger du for altid at pege dine fuglehuse mod nordøst, så undgår du at kassen bliver overophedet af solen. Fuglene gider generelt ikke at lave rede i fuglekasser der peger i andre retninger.
Skovspurv i haven

Skovspurvene er én af de arter, som du kan regne med vil flytte ind i din fuglekasse

Hvilke fugle kan forventes at flytte ind i dit fuglehus?

Et væld af forskellige slags fugle må forventes at falde pladask for dine nye fuglehuse og fuglekasser. Her er en lille liste over nogle af de arter du kan forvente at se:

 • Gråspurven og skovspurven: De to arter her er karakteriserede ved deres livlige gemyt. Forskellen på de to er den, at skovspurven, som du ser på billedet ovenfor, er brun på toppen af hovedet, mens gråspurven ikke så overraskende er grå. Begge arter lægger æg fra omkring april måned.
 • Musvitten: Også disse fugle ynder at yngle i redekasser og fuglehuse. Du kan endda forvente, at de overnatter i kassen om vinteren. Musvitten lægger æg i april og maj.
 • Blåmejsen: I løbet af april lægger denne farvestrålende fugleart sine æg, og de vil elske at kaste sig over en fuglekasse i din have.
 • Broget fluesnapper: Hvor alle arterne ovenfor typisk bliver i Danmark året rundt, så smutter denne sydpå i løbet af august, så den fortsat kan have adgang til fluer. Er din have lidt for velbesøgt af fluer, sommeren over? Så giv plads til denne herlige lille fugl i din have, og køb et fuglehus til den i dag.

Klik på billedet og smut straks ind og køb en eller flere gode redekasser til fuglene i din have (annoncelink med produkter anbefalet af naturhaven.dk)

Virker redekasser?

Svaret på spørgsmålet ovenfor kan besvares meget enkelt: Også i den grad! Hvis man blot husker at gøre sin have som helhed vild, så der er rigeligt med insekter og andet fuglene kan leve af, samt sørger for at der er vand og andre fornødenheder på grunden, så kan man helt sikkert regne med, at ens fugle- og redekasser nok skal blive benyttet.

Skulle du være i tvivl om hvorvidt redekasser virker, så tjek videoen fra naturhaven nedenfor. Her kan du se hvordan en af vores redekasser til musvitter er taget flittigt i brug.

Skulle du være i tvivl om hvorvidt redekasser til havens fugle virker, så se blot den idylliske video her

Husk at gøre haven som helhed vild og fuglevenlig

Her til sidst vil vi slå et slag for, at du som helhed gør din have vild. For du kommer altså ikke særligt langt, ved blot at hænge et fuglehus op i en kedelig monoton have, helt uden insekter og vildskab. Nej du, fugle har behov for en vild og utæmmet have, hvis de virkelig skal trives.

Her får du derfor tre hurtige råd til, hvordan du skaber en fuglevenlig have:

 • Sørg for masser af tætte beplantninger af buske og træer: Mange fugle ynder at skjule sig, samt yngle i tætte buske. Blandt andet solsorten, som du kan se på billedet nedenfor. Andre fugle igen trives i store, gamle døde træer, med masser af huller. Giv plads til det hele i din have!
 • Sørg for adgang til vand i din have: Fuglene elsker vand. Dels til at slukke tørsten, men også til at bade i. Samtidig skaber vandhuller og små søer i din have gode muligheder for insekter, hvilket fuglene lever af. Anlæg derfor vandhuller og søer i din have.
 • Lad græsset gro højt og utæmmet, og lav blomsterenge: Drop den kedelige monotone græsplæne! Lad i stedet din have gro vildt og utæmmet, og lav en blomstereng. Så kommer der flere insekter, og dermed også et større fødegrundlag for fuglene.
Læs meget mere om hvordan du laver en vild have, i bogen Et år i naturhaven.
Solsorterede

Køb et fuglehus i dag, og glæd havens fjerbolde. Men husk også, at arter såsom solsorte bygger deres reder i tætte buske, så giv også plads til det

Køb dine fugle- og redekasser her

Vi håber guiden her har gjort dig klogere på alt om fugle- og redekasser. De anbefalede redekasser kan ses i toppen af artiklen, og ellers kan du blot gå på udkig i udvalget på følgende webshops, hvor udvalget og priserne er aldeles fornuftige:

Redekasser til priser fra 39,95 kroner
Bemærk
: Naturhaven.dk anbefaler denne webshop som en af de absolut bedste ⭐⭐⭐ 

Redekasser til priser fra 89 kroner

Redekasser til priser fra 149 kroner

Få flere fugle i haven med et fuglehus

Opsummeret vil vi blot opfordre dig til straks at gå i haven, og lede efter egnede steder til dine kommende fuglehuse og redekasser. Er der nogle gode træer de kan hænge i? Mon ikke, og i så fald er det blot om at komme i gang med “projekt fuglehus”. Husk dog samtidig, at du bør give hele din have et tjek, og gøre den så vild som muligt.

Køb et fuglehus i dag. Dermed får du hurtigt langt flere fugle i haven, og sikkert også endnu mere fuglekvidder end du tidligere har troet muligt. De mange stærke redekasse tilbud på siden her sikrer dig god mulighed for at komme i gang.

Disclaimer: Siden indeholder reklamelinks. Vi henviser udelukkende til disse produkter fordi vi kan stå inde for dem, og fordi vi selv har oplevet hvordan de har gjort vores naturhave mere vild. Priser kan være ændret.

Hvad med dig, hvilke fugle observerer du i din have? Og har du også hængt fuglehuse og redekasser op hos dig? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

6 kommentarer til “Køb fuglehuse og fuglekasser – her er 5 der rykker”

 1. Pingback: Lad din have gro til, og tiltræk fugle - naturhaven.dk

 2. Pingback: 3 gode buske og træer til havens insekter - naturhaven.dk

 3. Hej, købte det første på listen og det levede rigtig fint op til forventningerne. Det er rigtig godt man kan fjerne bunden .. gør det let at rengøre. Anbefaler det klart. Overvejer at hænge flere op så vi får flere fugle i haven. Mvh

  1. Hej Anders

   Det lyder rigtig godt at fuglehuset du købte levede op til forventningerne. Det er nemlig rigtig smart det der med at man let kan fjerne bunden af det. Samlet set er det et fremragende fuglehus, og det passer ind i de flestes haver.

   Jeg håber du hænger mange flere fuglehuse og redekasser op i din have, samt at du gør den vild og utæmmet, så flere dyr kan trives der.

 4. Pingback: Guide: Fodring af havens fugle - naturhaven.dk

 5. Pingback: Redekasser til havens fugle virker - se bare her - naturhaven.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *