De 20 bedste danske vilde blomster til haven

Vil du lave en vild have? Og savner du et overblik over de bedste danske vilde blomster? Her får du en liste med 20 af dem!

Der findes et væld af smukke og interessante vilde blomster i Danmark, og mange af dem fungerer som rene godbidder for de danske insekter. Savner du en liste over nogle af de bedste af slagsen? Så læs med her. Nu præsenterer vi dig nemlig for en liste over de 20 bedste danske vilde blomster til haven.

Hvid okseøje i vild græsplæne

Hvid okseøje er en flot og ikke mindst gavnlig vild blomst

Disse 20 danske vilde blomster sikrer dig en vild have

Det er afgørende, at du skaber gode forhold for naturligt hjemmehørende arter i din vilde have. Det gør sig for eksempel gældende, når du er på jagt efter de bedste planter til sommerfugle, og når du anlægger en blomstereng. Listen her er således domineret af hjemmehørende vilde blomster. Et væld af urter, stauder og så videre får i øvrigt blomster.

Køb de vilde blomster her
Klik på de enkelte reklamelinks for at indhente gode tilbud på planterne. Du videresendes herefter til anbefalede webshops.

Køb vild have frøblanding i stedet
Du kan også med fordel købe blandinger med vilde frø til haven. Mange af dem indeholder frø nok til 100 m2, og indeholder et mix af arter, herunder flere af dem fra listen ovenfor.

Haveglad: Køb dine vilde blomsterfrø hos Haveglad. Varieret udvalg med frø nok til op mod 100 m2.

Med vilde blomster kan du skabe et regulært blomsterhav i din have. Lad dig inspirere af videoen fra naturhaven

Skab optimale betingelser for danske vilde blomster i din have

Bemærk i særdeleshed planten liden skjaller i listen ovenfor. Den er virkelig god og effektiv, da den hæmmer græsvæksten, og dermed styrker betingelserne for vilde blomster. Skal man have vilde blomster til at trives, så skal der græs- og næringsfattige forhold til. Skrab derfor det øverste lag jord væk, tilføj sand og plant gerne liden skjaller i området.

Læs guiden: Så let anlægger du din blomstereng
Læs i øvrigt vores 5 tips til en vild blomstereng, og bliv klogere på hvordan du bedst kommer i gang.

💰🛒 –> Nu du er her… Så har vi lige tre gode havetilbud til dig og din vilde have! Tjek dem ud:
 
Stenhumle på blomst

En humlebi besøger en kornblomst i den vilde have

Køb forkultiverede vilde stauder og plant dem i din blomstereng

En anden måde at sikre dit blomsterhav gode forudsætninger på, er ved at udplante vilde stauder i området. Deres solide rodnet sikrer, at de lettere kan konkurrere med græsset. Læs vores store artikel om de bedste vilde stauder til haven, eller klik dig direkte via reklamelinket videre til et anbefalet og kæmpe sortiment af stauder.

De vilde danske blomster styrker biodiversiteten i din have

Hvorfor overhovedet plante vilde blomster i haven? Ud over at de er flotte at se på, samt ofte herlige at dufte til, skaber de også gode forhold for insekterne. Netop insekterne lever blandt andet fugle, frøer og padder af, og derfor hjælper du samtidig også dem. Samlet set styrker du altså biodiversiteten i din have.

Grøn frø på gren

Grønne frøer, som den du ser her, lever blandt andet af de insekter, som besøger havens vilde blomster

Hvad med dig, vrimler det også med vilde danske blomster i din naturhave? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

2 kommentarer til “De 20 bedste danske vilde blomster til haven”

 1. Hej,

  Her er de blomster jeg holder mest af i min have: Marguerit, valmue og blåhat.. tak for listen, jeg må få set nærmere på flere af dem.

  1. Hej Daniella

   Det er altså også nogle herlige blomster du nævnte der. 🙂
   Vi håber du får stor glæde af vores plante- og blomsterliste, og kig endelig forbi en anden god gang.

   – Naturhaven.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *