Boost din blomstereng med liden skjaller

Vil du styrke blomsterne og hæmme græsvæksten i din have? Så tjek planten liden skjaller ud. Den booster din blomstereng.

Den fine, lille plante “liden skjaller” gør sig glimrende i vilde haver. Dens egenskaber sikrer nemlig bedre livsbetingelser for vilde blomster, og du får dermed lettere ved at etablere din egen vilde blomstereng.

Liden skjaller

Liden skjaller er en fin plante, som på flere fronter bidrager positivt til din vilde have. Foto: Hans Hillewaert, CC BY-SA 3.0 DEED

Snylter på andre planters rødder og hæmmer græsvæksten

Den mest unikke egenskab ved liden skjaller er klart, at den snylter på andre planters rødder. Det er særligt græsplanter, det går ud over. Vilde blomster har som bekendt behov for græs- og næringsfattige områder for at trives, så det faktum at liden skjaller hæmmer græsset, er naturligvis en kæmpe fordel.

💰🛒 –> Nu du er her… Så har vi lige tre gode havetilbud til dig og din vilde have! Tjek dem ud:
 

 

Køb liden skjaller frø

Du kan med fordel følge vores reklamelink og købe frø fra liden skjaller her. Frø bestilles let og enkelt online, og fordelen er naturligvis, at du kan ordne indkøbet lige når det passer dig.

Plantetorvet: Køb dine frø fra liden skjaller hos Plantetorvet. Nok frø til en stor naturgrund.

Blomster og bier i vild have

Hvis du vil have flere blomsterenge i din have, så kan liden skjaller hurtig vise sig at blive din nye bedste ven

Hvordan og hvornår sår man frø fra liden skjaller?

Liden skjaller sås mest optimalt i ganske kortklippet græs. Frøene har behov for adskillige måneder med påvirkning fra både kulde og væske, og de sås derfor bedst i efteråret eller i den tidlige vinter (perioden fra september-december).

Frøene skal have direkte kontakt til jorden, og bør dækkes med ca. en halv centimeter jord. Så frøene direkte i din blomstereng, eller i området umiddelbart omkring den. Dermed sikrer du, at liden skjaller hæmmer græsset.

💰 🛒 ✔ –> Spar penge på dit haveudstyr
Stadig flere danskere etablerer vilde haver. Det er en god udvikling. Hvis du også vil i gang, men samtidig søger efter tilbud på haveudstyr, blomsterfrø, redekasser med mere, så benyt disse rabatkoder til danske havebutikker.

Find blandt andet en gyldig Plantetorvet rabatkode nu, og kom i gang med naturhaveprojektet.

Hvornår blomstrer liden skjaller?

Liden skjallers gule blomster skyder løs i perioden fra maj til juli. Den tiltrækker vilde bier og humlebier, hvilket blot er endnu en fordel ved at så den i vilde haver. Får du succes med planten, og kommer den til at trives, så selvsår den sig året efter.

Vilde blomster i haven

Vilde blomsterenge er lette at etablere hvis blot man kender den optimale fremgangsmåde

Bliv klogere på vilde blomsterenge

Nedenfor har vi samlet et udvalg af artikler om etablering af vilde blomsterenge. Hvis du for alvor vil lave en vild have, så bør du unde dig selv én eller flere af disse skønne enge.

Hvad med dig, kendte du allerede til planten liden skjaller, og har du tænkt dig at benytte den? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *