Køb vilde blomsterfrø til haven her og glæd insekterne

Din vilde have bør indeholde blomsterenge. Find ud af hvor du køber billige blomsterfrø til haven her, og læs hvordan du kommer i gang.

Vi har nævnt det en del gange før, her på naturhaven.dk, og vi gør det gerne igen. I hvert fald så længe det desværre er nødvendigt: Naturen og biodiversiteten er i krise, og særligt de danske insekter har det hårdt.

Se blot på eksemplet med de danske sommerfugle. Ifølge Sommerfugleatlas, som er et samarbejde mellem Naturbasen og Naturhistorisk Museum Aarhus, blev der i kortlægningen af sommerfuglenes udbredelse i 2020 konstateret, at 52 ud af 60 arter blev set færre gange i netop det år, i forhold til året før.

Det er dystre tal, og årsagen til insekternes nærmest totale kollaps er klar: Landbrugets hærgen, dræning af vådområder, samt ikke mindst tab af levesteder har alt sammen ført til denne kedelige situation. Men der er heldigvis lyspunkter at spore. For naturen er kommet i fokus, og naturhaverne vinder frem. Og også du kan hjælpe!

Du skal blot lave en vild have. Og i den vilde have gør du klogt i at lave vilde blomsterenge. Vi viser dig hvor let du kan gøre det, lige her i artiklen. Så lad os straks komme i gang.

Bemærk: Listen er opdateret for november 2022!

Vilde blomster tilbud

Månedens blomsterfrø tilbud - november 2022

Hver måned støvsuger vi internettet for de bedste tilbud på vilde blomsterfrø til haven. I november 2022 er valget faldet på denne spændende blanding. Her er blomsterfrø nok til hele 100 m2, og prisen er kun 179,-! Blandingen indeholder naturligt tilhørende blomster, og en kæmpe fordel er at den indeholder både et- samt flerårige blomster. Tiltrækker sommerfugle, humlebier og andre insekter. Anbefalet blanding. Tryk blot her, og køb dine vilde blomsterfrø i dag.

Derfor skal du lave en vild blomstereng i haven

De fleste mennesker er vilde med blomster. Og kan man egentlig fortænke dem i det? Næppe. For blomster er flotte at se på, og de fleste slags der findes dufter også himmelsk. Det er ikke så underligt endda, for evolutionært har de udviklet den skønhed, som de nu en gang lægger for dagen, med henblik på at lokke diverse insekter til at bestøve dem.

Insekterne i haven tørster efter føde
Den primære årsag til, at du bør lave én eller flere vilde blomsterenge i din have, er naturligvis den, at havens insekter tørster efter dem. Uden blomster og planter at bestøve, får du ikke meget at se til disse herlige summende og flyvende dyr. Og jo flere insekter du tiltrækker til haven, jo flere fugle får du også, som lever af insekterne. Det er win-win!

Blomsterenge er herlige at se på
Og nå ja, så var der jo også det med blomsternes skønhed. Lad os nu endelig ikke glemme det. En sekundær årsag til hvorfor du bør lave vilde blomsterenge i din have, er således for at glæde dine øjne, samt din næse. For blomster er som sagt flotte, og dufter ganske fint. Snyd ikke dig selv for det i din have.

Køb vilde blomsterfrø til haven

Så flot kan det se ud, hvis du planter en vild blomstereng i din have

Naturhaven.dk anbefaler: Køb dine vilde blomsterfrø til haven her

Vores mission på naturhaven.dk er klar: Vi VIL have så mange haveejere som muligt til at gøre deres haver vildere! Til glæde for naturen, dyrelivet, samt ikke mindst haveejerne selv. Vi har selv købt vilde blomsterfrø til vores have mange gange før, og vi anbefaler at man køber dem du ser nedenfor.

Vilde blomster til haven tilbud

Mange inspirerende vilde blomsterfrø - priser fra 11,50,-

Her finder du masser af spændende blandinger på vilde blomsterfrø til haven. Der er blandinger specielt sammensat til sommerfugle og bier. Du kan købe små poser til mindre områder, og dermed kombinere et væld af forskellige blandinger. Tryk blot her, og køb vilde blomsterfrø i dag.

Tilbud på vilde blomsterfrø

Stort udvalg af blomsterfrø til haven - priser fra 89,-

Klik videre og tjek det store udvalg af vilde blomsterfrø til haven ud her. Priserne starter ved 89,- og du får blandinger med naturligt tilhørende danske blomster. Du kan let aflæse på produktsiden hvor mange m2 blomster blandingen tilbyder. Tryk blot her, og køb vilde blomsterfrø i dag.

Sådan laver du en vild blomstereng i haven

Rigtig mange af vores læsere spørger os om, hvordan man laver en vild blomstereng i haven. Se blot spørgsmålene i seneste udgave af naturhavens brevkasse. Opgaven er faktisk ret let. Her er en enkel 3-punkts guide:

 • 1: Udvælg et område i din have: Find først et eller flere områder i din have, hvor du gerne ser de vilde blomsterenge slå sine folder. Naturhaven.dk anbefaler dig, at du laver et stort sammenhængende naturområde i din have, som både byder på vilde blomsterenge, afbrudt af vandhuller, tætte beplantninger med buske og træer, samt eventuelt et par insekthoteller hist og pist.
 • 2: Gør jorden klar til blomsterne: Er området i forvejen beplantet med ensformigt kedeligt græs, så skræl alt dette af, og grav det øverste lag jord væk. Nu kommer du ned til den lidt mere næringsfattige jord, og den er vigtig. For de vilde blomster trives i den. Tilfør gerne sand og grus, og riv det hele godt sammen. Du skulle gerne have en løs og næringsfattig blanding af jord, grus og sand nu.
 • 3: Plant dine vilde blomsterfrø, og vedligehold løbende: Nu skal du blot plante de vilde blomsterfrø i haven. Det er bedst i det tidlige forår. Hæld blandingerne i en spand, og tilfør lidt sand. Bland det godt sammen, og spred det nu ud med jævn hånd i de ønskede områder. Afslut med at rive det hele til, og vand godt i de første uger.

  Årligt omkring oktober, når blomstringen er ovre, bør du luge ud i eventuelt græs. Fjern også gerne en del af den høje blomsterbevoksning med en le eller lignende. Kimen til næste års blomster skulle gerne allerede gemme sig i jorden, og ellers planter du blot lidt ekstra vilde blomsterfrø igen.

Hvis du vil se hvor idyllisk en blomstereng i haven er, så tjek videoen fra naturhaven ud her

Blomstereng i vild have

Er der alt for meget græs, så kan livsbetingelserne godt blive kvalt for de vilde blomster. Her på billedet fra naturhaven står blomsterne dog fint imod

Tips og tricks til din vilde blomstereng

Og så her til sidst, lidt tips og tricks til de vilde blomsterenge i din have.

Husk at mange naturligt tilhørende blomster kommer helt af sig selv
Dette er vigtigt at huske. Naturen vinder altid frem af sig selv, blot den får mulighed for det. Lader du din have passe sig selv, og gro kaotisk til, så vil der relativt hurtigt komme et væld af naturligt tilhørende blomster, såsom slangehoved, blåhat og valmuer.

Husk nu at udpine jorden!
Som nævnt i guiden ovenfor, så trives vilde blomster bedst i næringsfattig jord. Faktisk er langt de fleste danske haver alt for næringsrige til blomsterenge. Du udpiner lettest jorden ved som nævnt før, at tilføre grus og sand til den.

Og husk så også at pleje blomsterengen, og lade den være vild og kaotisk
I den vilde natur, som er den vi gerne vil efterligne og byde velkommen i vores naturhaver, ville store planteædere årligt sørge for, at bevoksningen ville blive græsset helt ned. I mangel på disse, må vi efterligne deres arbejde. Så du skal slå bevoksningen ned årligt. Gerne med en le.

Og lad i øvrigt gerne børnene, hunden, eller hvem i nu har hos jer, hoppe rundt og rode godt rundt i jorden. Det skaber naturligt kaos, samt bare pletter hvor de vilde blomster året efter let kan spire. Får du en muldvarp forbi, så lad ligeledes den være, da den kun skaber naturligt kaos og dynamik i den vilde blomstereng.

vilde gule blomster i haven

Lav en vild have med masser af naturligt tilhørende blomster, og så er du ellers godt på vej til at hjælpe de hårdt pressede insekter

Køb dine blomsterfrø til haven her

Vi håber guiden her har gjort dig tændt på idéen om at skabe din helt egen blomstereng i haven. Insekterne vil takke dig for det, og du kommer til at bidrage til en bedre verden. Så kom i gang i dag! De anbefalede blandinger kan ses i toppen af artiklen, og ellers kan du med fordel klikke dig forbi de enkelte webshops nedenfor. Stort udvalg og fine priser:

Blomsterverden: Køb dine vilde blomsterfrø hos Blomsterverden. Varieret udvalg, og fornuftige priser.

Haveglad: Hos Haveglad finder du et større udvalg af frø fra naturligt tilhørende blomster. Både et- og flerårige.

Plantetorvet: Hos Plantetorvet har du adgang til at købe vilde naturvenlige blomsterblandinger i forskellige pakker.

Blodrød hedelibel

Det er insekter som denne guldsmed, den såkaldte blodrød hedelibel, vi skal have mange flere af i Danmark. Du kan hjælpe til ved at lave vilde blomsterenge i din have

Kom i gang med dine blomsterenge i haven nu!

Tilbage er blot at anbefale alle, at give plads til vilde blomsterenge i deres haver. Det er så vigtigt og essentielt i bestræbelserne på at styrke insekternes livsbetingelser. Husk også, at dine blomsterenge ikke behøver at være synderligt store. Et lille vildt bed i haven er bedre end intet. Det er sådan du får insekter i haven.

Disclaimer: Siden indeholder reklamelinks. Vi henviser udelukkende til disse produkter fordi vi kan stå inde for dem, og fordi vi selv har oplevet hvordan de har gjort vores naturhave mere vild.

Hvad med dig, har du allerede etableret blomsterenge i din have? Og hvis ikke, hvor i din have planlægger du så at gøre det? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

2 thoughts on “Køb vilde blomsterfrø til haven her og glæd insekterne”

 1. Hej hos naturhaven.dk
  Dejligt initiativ med god information. Jeg har en nordvendt forhave med tre æbletræer og en tyk mos plæne.. som jeg plejer at slå med en robot.
  Jeg kunne godt tænke mig at omdanne hele denne del af min ret stor have til en blomstereng, men kan det lade sig gøre under disse betingelser. Eller vil blomsterne bare blive for meget “spredt fægtning” fordi arealet er på nordsiden af huset
  Æbletræerne bærer fint med æbler… mosplænen er på de to sider afgrænset af en høj bøgehæk mod øst og nord, afgrænset af huset mod syd. Mod vest er der plantet en ny bøgehæk som ikke er vokset op endnu.
  Hvis jeg river mosset af, er stedet så egnet. Det ervel næringsfattigt når der vokser Moss og ikke græs..
  mvh
  Marianne

  1. Hej Marianne

   Tak for beskeden.

   Der burde snildt kunne etableres en herlig blomstereng til insekterne i din have. Vi har også en del mos i haven her, og du fræser det ganske korrekt blot op. Herefter graver du det øverste jordlag op, så du kommer ned til den lidt mere næringsfattige jord. Denne løsner du, så den er luftig og medgørlig, og her anbefales du så at blande lidt sand og grus i også, så den bliver yderligere næringsfattig.

   Så planter du de vilde blomsterfrø. Vi har købt nogle af de blandinger vi linker til her på siden. Hold øje med hvor mange m2 blandingerne tilbyder, og vær opmærksom på, at der også i de fleste tilfælde helt automatisk vil flyve frø til fra nær og fjern, hvorfor der sker noget selvplantning. Og så følger du ellers opskriften fra artiklen. Herunder punktet om årligt at slå bevoksningen/blomsterengen ned. Så kan du godt regne med en vild blomstereng allerede i år. Til glæde for insekterne og ikke mindst dig og de andre på matriklen. For flotte, det er de altså, de herlige blomsterenge.

   I øvrigt, godt at der i forvejen står frugttræer i området. Dem er insekterne også glade for at bestøve. En sidste anbefaling herfra vil være, at du også anlægger nogle små vandhuller i området. Du kan blot nedgrave nogle baljer eller formstøbte bassiner. Husk godt med sten og grus i vandhullet. Opstil alternativt nogle fuglebade i området. Vand er vigtigt for dyrene. Og anlæg gerne nogle store kvasbunker i området, så insekter og andre dyr kan skjule sig. Alternativt hæng nogle insekthoteller op. Så er du godt på vej mod et regulært insekt-paradis.

   Link til tilbud på fuglebade, insekthoteller og lignende her: https://naturhaven.dk/ting-til-din-naturhave/

   Held og lykke med projektet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.