Anbefaling: Sjov YouTube-kanal om ræve i haven

Trænger du til lidt underholdning? Så overvej at tjekke denne sjove YouTube-kanal ud, som handler om ræve i haven.

Her i naturhaven har vi ofte set ræve. De er i området, og det er vi glade for. Vi inviterer dem også meget gerne ind på matriklen. For ræve er herlige dyr, og der må for den sags skyld gerne komme mange flere af dem her til lands.

Og nu vi er ved emnet om ræve, og ikke mindst ræve i haven, så er det i den grad på sin plads at dele en helt særlig YouTube-kanal med alle jer læsere her på siden. Det drejer sig om kanalen Alice the Fox.

Alice er et pragteksemplar af en ræv. Hun elsker at drøne rundt og drille de to hunde, som også til dagligt slår sig løs i haven

Først, en disclaimer

Lad os med det samme slå følgende fast: Ræve bør ikke holdes som kæledyr. De er heller ikke synderligt velegnede til det. Manden bag den omtalte YouTube-kanal har dog formået at skabe nogle fantastiske forhold for ræven Alice.

Kanalen er højst sandsynligt russisk, så det er svært at sige præcis hvad der ligger til grund for, at gutten har en ræv i haven. Måske er den reddet fra en sølle skæbne på en pelsfarm? En ting er sikker, og det er at manden synes at have et hjerte af guld. Han behandler ræven Alice, samt de hunde han også har, aldeles fantastisk. Fedt!

En sjælden gang imellem får Alice lov til at komme indenfor. Senere i videoen her får hun serveret hvad der ligner lidt kylling

Flot naturhave og inspiration til din vilde have

Den have som Alice og hundene bor i, er hvad man sagtens kan definere som en naturhave. Netop derfor er den omtalte YouTube-kanal ekstra interessant for alle os naturhave-fanatikere. Læg blandt andet mærke til det store vandhul på grunden. Her ser man ofte Alice stå og slukke tørsten.

Manden bag kanalen har indrettet fantastiske forhold for Alice. Der er adskillige steder hvor hun kan grave, og der er små huler i jorden som minder om rævegrave. Alice selv får serveret noget mad på videoen ovenfor. Det ligner lidt kylling. Men hun har samtidig også mulighed for at gå og fange mus på grunden.

Husk i øvrigt at se videoerne med lyd på, så du kan høre alle de sjove lyde der kommer fra Alice, såvel som fra hundene og manden bag kanalen!

Så er det tid til at ræven Alice jagter hundene igen!

Alice fungerer som en form for ambassadør for rævene

Nuvel, ræve bør ikke holdes som kæledyr. Men Alice synes ikke desto mindre at trives overordentlig godt. Se bare videoen ovenfor, hvor hun igen drøner rundt og leger med hundene.

Man kan på mange måder sige, at Alice fungerer som en form for “ambassadør” for rævene. Arten er nemlig udsat for en hel del hetz og misbrug. Se blot på de pelsfarme, som der fortsat verden over på mystisk vis får lov at ligge hen. Her mishandles rævene på det groveste, blot for deres pels. Det er fuldstændig uacceptabelt.

I 2008 blev der endelig vedtaget et forbud mod ræveavl i Danmark. For nyligt kom det dog frem, at der stadig var en enkelt farmer i landet, som havde fået dispensation til at fortsætte nogle år endnu. Heldigvis er farmen nu så godt som lukket. Det er noget svineri at denne form for erhverv overhovedet har fundet sted i Danmark.

Næste naturlige skridt er et totalforbud mod alt pelsproduktion i Danmark, også i forhold til minkproduktion. Sidstnævnte erhverv er dog nu de facto alligevel lukket. Og heldigvis for det da.

Ræve i Danmark jages også alt for intenst. Mulighederne for regulering af arten er alt for vidtgående. Og så er det i øvrigt også fuldstændig forrykt, at rævehvalpe må reguleres uden for rævegraven i perioden fra 1/7-31/8.

Meget af det had som mange synes at have over for ræven skyldes sandsynligvis, at ræven gerne tager for sig af de “skydefugle” som jægere sætter ud i naturen med det ene formål, at skyde igen kort efter. En praksis som i årevis i øvrigt med god grund er blevet kritiseret.

Alice er vild med at blive børstet. Men man skal ikke nærme sig hendes hale for meget!

Sådan får du ræve i haven

Vil du gerne opleve dette fantastiske rovdyr i din helt egen vilde have? Så er der en række ting du kan gøre for at tiltrække dem.

  • Ræve er vanvittigt tilpasningsdygtige: Ræve har formået at tilpasse sig det landskab, som der er opstået på baggrund af menneskets gøren og laden. Du kan derfor finde ræve både i skov, på overdrev, såvel som i villaområder og endda i byer. Der er derfor god mulighed for at du kan få ræv i haven.
  • Lad græsset gro højt og utæmmet: Lad gerne store dele af din græsplæne udvikle sig til en vild eng. Det høje græs tiltrækker mus, og dem er rævene som bekendt eksperter i at fange.
  • Plant bærbuske i din have: Ræve kan snildt finde på at gnaske lidt bær i sig. Så her er endnu en grund til at plante det i din have. Husk kun at plukke og spise bær der er mindst en meter over jorden, for alt derunder kan være inficeret af rævens urin, og der er derfor en lille risiko for dværgbændelorm.
Lav en blomstereng

Her ser du et område med eng fra naturhaven, og det er glimrende for mus, og dermed også for ræve

Byd ræven velkommen

Ræve skal holdes sky og naturlige, og du skal dermed ikke begynde at fodre dem eller lignende. Er du heldig at tiltrække dem, og få ræve i haven, så er det noget du bør nyde på afstand. Nu du er i gang med at tjekke de sjove videoer ud, så husk også at kigge forbi Naturhavens kanal på YouTube.

Hvad med dig, drømmer du også om at opleve ræve i haven? Og har du måske allerede truffet dem en gang eller to før? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *