Anmeldelse: Disse blomsterfrø sikrer dig en vild have

Det er populært som aldrig før at anlægge vilde haver. Læs med og få tips til hvilke blomsterfrø du skal benytte til din blomstereng.

De naturlige, vilde og insektvenlige haver vinder frem landet over. En glimrende udvikling som er hårdt tiltrængt. Vores land tørster nemlig efter vild natur. Danmark er 62% opdyrket, hvilket er et grotesk højt tal. Som sådan er det primært landbruget der skal tøjles, men alle os haveejere kan også hjælpe til, ved at give plads til naturen.

At anlægge 
vilde blomsterenge er et godt sted at starte. Til formålet skal du bruge vilde blomsterfrø, og det er netop dem vi ser på i denne artikel. Tidligere på året anlagde vi nemlig blomsterenge her i den nye naturhave, og resultatet kan nu beundres for fuld udblæsning. Her følger derfor en gennemgang af de blomsterfrøblandinger vi har benyttet.

Tag på opdagelse i naturhavens vilde blomsterenge i videoen ovenfor

Læs mere om såning af blomsterfrø

Du kan finde adskillige artikler her på naturhaven dk om hvordan du anlægger en blomstereng, og om hvordan du sår blomsterfrø. Det kommer vi derfor ikke ind på i denne artikel. Gennemgå eventuelt følgende links hvis du vil vide mere om dette.

Stenhumle på blomst

Vil du styrke livsbetingelserne for bierne? Så plant blomsterenge i din have!

Disse blomsterfrøblandinger er værd at købe

I naturhaven har vi benyttet to forskellige vilde blomsterfrøblandinger, og resultatet har vist sig at være aldeles glimrende. Når du vil lave en blomstereng i din vilde have er det vigtigt, at du går efter blandinger med naturligt tilhørende arter. Insekterne er nemlig særligt tilpassede til disse. Så selv om udenlandske blomster kan være flotte, så batter de ikke rigtig noget når vi taler biodiversitet.

Blomsterfrø tilbud

Anbefalet blomsterfrøblanding

Denne blomsterfrøblanding indeholder et væld af naturligt tilhørende arter. Blandt andet almindelig merian, hvis lyserøde og hvide blomster tiltrækker et væld af bier og sommerfugle. Indeholder også engsalvie, blåhat, hvid okseøje og et væld af andre arter. Der er både et- og flerårige varianter, og der er endda frø nok til hele 100 m2.

Blomsterverden: Køb denne blomsterfrøblanding nu, og kom straks i gang med din helt egen blomstereng i haven.

Dette er en rigtig god blomsterfrøblanding, og du kan forvente blomstring helt fra maj til oktober. Naturhaven.dk anbefaler denne. Vi henviser via reklamelinket ovenfor til det samlede udvalg af blomsterfrø, og med mindre den er udsolgt kan du finde den omtalte blanding her.

Vilde blomster tilbud

Effektiv blomsterfrøblanding

Også denne blomsterfrøblanding udmærker sig ved at indeholde frø nok til 100 m2. Udvalget af sorter er også stort, og mange af blomsterne fra den anden blanding går igen her.

Haveglad: Køb denne blomsterfrøblanding nu, og kom straks i gang med din helt egen blomstereng i haven.

Også denne blanding modtager en anbefaling fra Naturhaven.dk. Igen henviser vi via reklamelinket ovenfor til det samlede udvalg af blomsterfrø, og med mindre den er udsolgt kan du finde den omtalte blanding her.

Blomsterfrø som gave
Køb gerne et par pakker til din egen vilde have, eller overvej at give en pakke med vilde blomsterfrø som gave til dine familiemedlemmer, venner eller bekendte. Så kan de også komme i gang med deres vilde have. En på alle måder grøn og meningsfuld gave, som styrker naturen.

Køb vilde blomster blandinger til haven

Husk at holde jorden næringsfattig i de områder hvor de vilde blomster skal gro

Masser af nye vilde danske blomster i naturhaven

Det har været en stor succes at benytte disse blomsterfrøblandinger i naturhaven. De nye blomsterenge blev som nævnt anlagt i slutningen af sidste år, samt i starten af det nuværende, og allerede første sæson står blomsterengene flotte og fyldige. Insekterne har også kastet sig over blomsterne, og betingelserne for biodiversiteten i haven er dermed styrket.

Så hvis du også vil ride med på bølgen, og være
vild med vilje, så køb en blomsterblanding i dag og kom i gang. Tjek billederne nedenfor, hvis du vil se hvor flot det kan se ud med blomsterenge i vilde haver.

Blomstereng i naturhave
Vilde blomster i haven

Blomsterne lyser op – selv her hvor solen ikke rammer dem

Blomsterblandinger til vild have
Gul okseøje Chrysanthemum segetum
Blomster og bier i vild have

Og her på disse billeder, hvor solen kaster lidt magi over blomsterne, er der ikke et øje tørt

Hvad med dig, har du også fået etableret én eller flere flotte blomsterenge i din vilde have? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

2 thoughts on “Anmeldelse: Disse blomsterfrø sikrer dig en vild have”

 1. Oles kolonihave

  Hej Naturhaven – jo vi plantede også blomsterfrø i foråret. Dog kun på cirka 10 m2, men det blev lige så flot som på jeres billeder. Vi er meget glade og bierne har også været det.

  1. Hej Ole

   Det er herligt du også har været ude og anlægge nye blomsterenge i år. Og fantastisk at høre, at det gik som det skulle, og at de har tiltrukket masser af insekter. Nu skal du blot huske at slå blomsterengen ned her i oktober, så den fastholdes næringsfattig.

   Vi glæder os til at se dig her på hjemmesiden igen.

   – Naturhaven.dk

Leave a Comment

Your email address will not be published.