Foråret står for døren – er din have klar?

Man begynder allerede at kunne mærke, at foråret snart er over os. Det er nu der skal forberedes. Bliv klar med disse forårstips til haven.

Februar lakker mod enden, og det samme gør derfor også vinteren. Marts kan sagtens være en relativt kold og vinteragtig måned, men ikke desto mindre er der unægteligt ikke lang tid til, at vi igen får højere temperaturer, kvidrende fugle, samt ikke mindst en frodig grøn have at se på. Nu er spørgsmålet derfor blot om din vilde have er klar?

Forår i vild have

Nuvel, der er noget tid til at den vilde forårshave ser så flot og frodig ud som her, men før du får set dig om er vi der!

Gør dig klar til beskæring af træer og buske, samt såning af vilde blomster

Med forårets ankomst melder sig en række praktiske gøremål. Det kan du læse mere om i vores artikel om forår i haven, fra sidste år. Den indeholder gode forårstips til haven, og ellers kan du blot læse de enkelte punkter nedenfor.

Beskær dine sommerfuglebuske
Opsummeret anbefales du at beskære buske og træer i foråret. Du har forhåbentlig masser af sommerfuglebuske i din vilde have, og hvis ikke, så få det straks købt! (Reklamelink til et udvalg vi anbefaler).

Hvis du allerede har sommerfuglebuske, så er det fornuftigt at beskære dem sent i marts, eller i starten af april, hvor risikoen for frost så småt er ovre.

Lav en blomstereng i haven
Det er også her i foråret, at det er super oplagt at planlægge hvor din store vilde blomstereng i haven skal få lov at slå sine folder. Følg linket hvis du vil læse en guide til hvordan du sår vilde blomsterfrø i haven, så du kan få dig din helt egen vilde blomstereng.

Honningbi og mælkebøtte

Det er kun et spørgsmål om tid før insekterne for alvor vælter frem. Et godt forårstip til haven er, at lade mælkebøtterne få frit spil

Insekterne vælter snart frem

Havens insekter har længe været fraværende, mens vinteren lagde sig tungt over landet. Men snart vender de tilbage, og forhåbentlig for fuld drøn. Hvor mange du får mulighed for at møde, afhænger i høj grad af hvor vild du gør din have. Din have er dog helt sikkert “vild med vilje”, siden du læser med her, så forhåbentlig får du masser at se.

Giv plads til ukrudt såsom mælkebøtter
Vi har tidligere skrevet om mælkebøtter i haven, og om hvorfor du bør lade dem gro vildt og utæmmet. Kort fortalt er de som rene magneter for et væld af insekter, så hvorfor gå rundt febrilsk og fjerne hver og en af dem? Lad dem i stedet gro, og så skal du også bare se løjer, alt imens et væld af bier og andre insekter kommer forbi.

 

Pindsvin i haven

Havens pindsvin vågner snart op til dåd

Hvornår vågner pindsvinet fra sit vinterhi?

I takt med at vejret bliver varmere, og jorden ligeså, bliver forholdene for dyr såsom pindsvin markant bedre. Pindsvin vågner derfor fra deres vinterhi i løbet af foråret. Typisk omkring april eller maj, men inden da kan du sagtens opleve, at de kortvarigt vågner op, trasker lidt rundt efter mad, for derefter igen at “gå til køjs” i en kompostbunke.

Fuglene er klar til at sætte unger til verden
Foråret i haven er derfor også en spændende tid, hvis man er til pindsvin og andre større dyr. Fuglene begynder også snart at bygge reder og lægge æg, og inden længe kan du forvente at høre fuglekvidder til den helt store guldmedalje. Overvej derfor allerede nu, at købe fuglekasser til dem, og hænge op et godt sted i haven. Så hjælper du dem lidt på vej.

Mirabel i haven

Snart springer den vilde haves mirabeltræer ud, og det er altid en rigtig flot begivenhed

Masser at se frem til

Har du mirabeltræer i din have? Så kan du se frem til at de springer ud meget snart, nemlig her i slutningen af marts, eller starten af april. Se blot på billedet ovenfor, og du vil forstå hvor flotte de er. Samlet set har du altså masser at se frem til, i forbindelse med forårets ankomst til de vilde haver, så benyt dig straks af disse forårstips til haven.

Find havebænken frem
Et sidste råd herfra skal lyde på, at du finder havebænken frem fra skuret. Inden længe kan du nemlig nyde de lange lyse aftener i haven. Vi har samlet en liste over de bedste tilbud på havebænke i artiklen via linket.

Hvad med dig, er din vilde have allerede fuldt ud forårsklar, eller mangler du stadig at ordne meget? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *