Hare og rådyr i haven – se billeder og video af det her

Hvis du vil opleve pattedyr såsom harer og rådyr i haven, skal du omlægge til en vild og utæmmet naturhave. Se med og få inspiration.

Det er ingen hemmelighed at vi her i naturhaven oplever et rigt og varieret dyreliv. For nylig kunne vi således berette, at der nu var konstateret frøer i naturhavens vandhul, og nu er der også endnu en gang observeret harer og rådyr i haven. Er du spændt på at se mere? Så bliv hængende!

Hare i haven
Rådyr i naturhaven
Rådyr i have

Gode muligheder for at tiltrække harer og rådyr til haven

Ovenfor kan du se et enkelt billede af en hare, såvel som to billeder af rådyr i haven. Det er i udgangspunktet ikke synderligt svært at tiltrække arterne. Man skal naturligvis være bosiddende i et område hvor arterne lever, og samtidig skal man blot lave en vild naturhave. Hurtigt vil ens have nemlig bugne af naturligt tilhørende planter og urter, og det tiltrækkes arterne af.

Begge arter har glæde af adgang til vandhuller, så overvej også at anlægge det i din naturhave.

Du kan i øvrigt læse mere om de to arter i naturhavens leksikonartikler om emnet.

Vi har en ganske kort video klar til dig fra naturhaven, hvor du kan se den aktive hare

Og nå ja, vi har naturligvis også en video klar af det flotte rådyr i haven

Lav en vild have og styrk forholdene for pattedyrene i Danmark

Det står som bekendt skidt til med naturen i Danmark, og særligt pattedyrene har det hårdt. Så hvorfor ikke hjælpe dem lidt på vej? Det kan du gøre ved at lave en vild have. Kom straks i gang! Der er rigeligt med inspiration at finde om emnet her på naturhaven.dk.

Hvad med dig, har du også observeret harer og rådyr i haven? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

4 kommentarer til “Hare og rådyr i haven – se billeder og video af det her”

  1. Hej Michele

   Ja, man ved bare at man har skabt en fantastisk naturhave når pattedyrene begynder at finde vej ind på matriklen. Det kan næsten ikke blive bedre!

   Tak for kommentaren, og vi skrives ved her på hjemmesiden.

   – Naturhaven.dk

 1. Søgte lige på Google efter rådyr i haven og fandt faktisk næsten kun information om hvordan man slipper af med dem. Siger meget om danskernes forhold til natur og dyreliv. Det var positivt at finde naturhavens side hvor det handler om at give plads til dyrene. Så TAK for det!
  Pernille

  1. Hej Pernille

   Tak for din kommentar, og ja det er frygteligt at se hvor naturfjendtlige de fleste danskere i virkeligheden er. Der skal være plads til det vilde, og heldigvis er der stadig flere der har indset det.

   Vi glæder os til at tage imod dig her på hjemmesiden igen.

   – Naturhaven.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *