Plant lyng og anlæg sandbede i din vilde have

Vil du tiltrække flere insekter, så plant lyng i haven. Kombinér det med også at anlægge sandbede. Bliv klogere på det hele her.

Det er for alvor blevet forår igen, her i gode gamle Danmark, og der er godt gang i havesyslerne rundt omkring i landet. Står du og mangler idéer til et nyt vildt have-projekt? Så anbefaler vi dig hermed at få plantet lyng i haven, samt at få anlagt sandbede. Lad os kaste os over emnet med det samme.

Sand og lyng i haven er lig med flere insekter… Og det kan vi jo godt lide!

Fordele ved at plante lyng i haven, samt ved at anlægge sandbede

Lyng i haven er rent guf for et væld af insekter. Planterne trives i næringsfattigt og sandet jord, og det er nogle hårdføre planter, kan man roligt sige. Med hensyn til sand, så er det værd at pointere, at rigtig mange vilde blomster trives bedst i næringsfattig og sandet jord. Placerer du også sten i sandet, så skabes der et varmt mikromiljø i området, som rigtig mange insekter trives ved.

Anlæg dine sandbede i nærheden af blomsterenge, insekthoteller og vandhuller, så insekterne får adgang til alt det de har behov for i ét samlet område.

Annonce
Annonce

Så let planter du lyng og anlægger sandbede i din vilde have

Vil du anlægge et næringsfattigt og sandet område med lyng, som det vi har anlagt her i naturhaven? Så start blot med at skrælle det øverste lag græs væk. Herefter skal du løsne jorden, samt sprede sand ud i det. Du skulle gerne stå med en porøs blanding af jord og sand nu.

Plant lyng i haven
Lyng til haven

Så er det bare med at få plantet lyngplanterne. På billedet nedenfor kan du se dem vi har plantet her i naturhaven. 20 stk. har vi valgt i første omgang at plante i dette sandede område.

Lyngplanter

Udtrykket vi har forsøgt at skabe her, er et af et dansk strand- og hedelandskab. Vi har lavet niveauforskelle ved at placere sten, og ved at lave bakker med sand.

Lyng og hedelandskab i haven
Lyng
Sand og lyng i naturhave

Så flot kan det se ud når du anlægger et næringsfattigt og sandet område med lyng i haven

Således kan det altså gøres, og hermed har du fået lidt ekstra vild have inspiration. Vi anbefaler dig at få anlagt områder med sand og bar jord, adskillige steder på din grund. Arter såsom rødpelset jordbi er afhængige af disse.

Hvad med dig, er du klar på at få plantet lyng i haven, samt at få anlagt sandbede? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *