Disse planter til vild have sikrer øget biodiversitet

Vil du gerne styrke biodiversiteten i din have? Så lad dig inspirere af denne liste over planter til din vilde have. Kom i gang i dag.

Langt de fleste har efterhånden opdaget, at naturen og biodiversiteten er i krise. Faktisk er tingene efterhånden så alvorlige, at forskerne omtaler den situation vi oplever, som jordens sjette masseudryddelse. Og det hele er forårsaget af mennesket. Desværre, fristes man til at sige. Så nu skal der ske noget. Landbruget skal begrænses, og der skal gives plads til naturen. Og du kan faktisk hjælpe aktivt til. Du skal bare lave en vild have.

Der findes et hav af planter til vild have. I denne artikel kan du finde en praktisk liste over nogle af dem du bør overveje.

Annonce
Annonce

Styrk biodiversiteten i din have med disse planter

En måde hvorpå du kan styrke insekterne i din have, er ved at give plads til vilde planter. Men hvilke skal du vælge? Og hvilke sikrer masser af nektar og pollen? Find inspiration i plantelisten nedenfor.

Planter til vild have arrangeret efter årstid

Du kan klikke på visse af planterne ovenfor. Når du gør det ryger du via vores reklamelinks videre til de webshops, hvor vi anbefaler du køber planterne.

Plantetorvet: Køb planter til vild have hos Plantetorvet. Kæmpe udvalg af vilde planter, stauder, træer med mere.

Bi og sommerfuglebusk
Gul okseøje Chrysanthemum segetum
Blomster og bier i vild have

Det er vigtigt at du giver plads til bier og andre insekter via vilde planter i haven

Gode planter med pollen og nektar

Lad dig inspirere af listen over vilde planter til haven ovenfor. Den fungerer glimrende som et udgangspunkt for din videre færd i haven. Listen indeholder nemlig masser af blomster og planter med pollen og nektar. Bierne, sommerfuglene og alle de andre insekter er afhængige af disse. Her er en liste over yderligere gode råd:

  • Skab variation og plant forskellige blomster: En vild have er karakteriseret ved en stor artsdiversitet. Plant mange forskellige blomster og planter. Gerne så der er noget der blomstrer helt fra det tidlige forår, til det sene efterår.
  • Plant vilde og naturligt tilhørende planter: Hvis du vil styrke biodiversiteten i din have, så er det de naturligt tilhørende planter du skal give plads til. Mange danske insekter lever kun på disse.
  • Lav sandede og næringsfattige områder i din have: Et utal af vilde blomster trives bedst i sandet og næringsfattig jord. Lav derfor sandbede i haven, og køb så en blanding af vilde blomsterfrø og spred ud i området.

Vilde blomsterfrø styrker biodiversiteten. Følg reklamelinket og find stærke tilbud

PlanteCenter Fyn: Køb dine vilde blomsterfrø hos PlanteCenter Fyn. Plant dem i et sandet og næringsfattigt område i haven.

Haveglad: Køb dine vilde blomsterfrø hos Haveglad. Køb blandinger der rækker op til 100 m2.

Med denne liste over planter til vild have er du godt klædt på til at komme i haven. Så hvad venter du på? Kom så i gang! Dyrelivet venter på at du gør din indsats.

Hvad med dig, kan du allerede prale af en vild have med et væld af vilde planter og blomster? 
Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *