De grønne frøer indtager naturhavens vandhuller

Der er godt gang i naturhavens vandhuller. Denne gang er det de grønne frøer der er observeret. Lad os se nærmere på det her.

For nylig meddelte vi her på siden, at der var observeret lille vandsalamander i haven. I sig selv ganske glimrende, ingen tvivl om det, men nu er det blevet endnu bedre. Naturhavens vandhuller er nemlig nu også blevet indtaget af de herlige små grønne frøer. Lad os derfor tjekke dem ud.

I den nye video fra naturhaven kan du se de grønne frøer boltre sig i vandhullet

Bliv klogere på de grønne frøer

Arten grøn frø, også kendt under navnet Rana esculenta, trives i varme og solbeskinnede vandhuller. Et helt særligt kendetegn ved arten er endvidere, at den er særdeles mobil, og at den gerne vandrer langt for at finde nye vandhuller. Så hvis arten allerede findes i området hvor du bor, så går der næppe længe inden frøerne finder dit nyanlagte vandhul.

Hvornår på året kan du se grøn frø?
Grønne frøer ses hyppigst i haven i perioden fra starten af maj, til slutningen af juni. De er dog aktive helt fra slutningen af marts, til slutningen af oktober.

Husk vandplanter i vandhullet
Vil du have frøerne til at yngle i dit vandhul, så skal du sørge for, at der er rigeligt med vandplanter. I naturhavens vandhuller er der blandt andet plantet vandspir (Hippuris vulgaris), som også ilter og renser vandet.

Et godt køb til den vilde haveFind tilbud på regnvandstønder (reklamelink til udvalg anbefalet af naturhaven.dk)

Grøn frø i haven
Grønne frøer ved vandhul

Her har vi de flotte grønne frøer – hvis du ser godt efter på det nederste billede, så kan du se hele to styk

Foretrækker varme og solbeskinnede vandhuller

Som nævnt foretrækker grønne frøer varme og solbeskinnede vandhuller. De frøer vi hidtil har observeret i naturhaven, har indtil videre kastet sig over havens mindre vandhul. For nylig anlagde vi dog et større et, og det er noget mere solbeskinnet. Det må derfor forventes, at der i de kommende år også kommer grønne frøer her, da de foretrækker netop varmt og solbeskinnet vand.

Nedenfor kan du se helt opdaterede billeder af naturhavens nye og større vandhul.

Solbeskinnet vandhul
Nøkkeroser i vandhul
Sten ved vandhul

Ovenfor ses naturhavens nye og større vandhul, som er noget mere solbeskinnet end det mindre af slagsen

Og hermed altså en præsentation af naturhavens grønne frøer, samt nye billeder af det nyanlagte større vandhul. Så skulle der vist ikke være tvivl om, at du har fået inspiration nok til selv at komme i gang i haven. Du kan se hvordan du laver et vandhul i vores artikel om emnet.

Hvad med dig, har du allerede etableret et vandhul i haven, og har du i så fald observeret grønne frøer? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *