Beskæring af lavendel bør foretages nu

Beskæring af lavendel bør foretages i foråret. Det sikrer øget blomstring, til glæde for havens insekter. Læs mere om emnet i denne artikel.

Har du lavendler i din vilde have? Hvis du har, så får du hermed et virtuelt high-five herfra! For lavendler er guld værd for havens insekter. Spørgsmålet om hvornår de flotte lavendler skal beskæres, opstår ofte blandt haveejere landet over. Svaret er, at beskæring af lavendel bør foretages i foråret, når risikoen for frost så småt er ovre. I naturhaven har vi dog allerede beskåret vores lavendler. Lad os se nærmere på det.

I videoen fra naturhaven her kan du se hvor glade insekterne er for lavendler

Hvornår bør man beskære lavendler?

Beskæring af lavendel bør foretages i løbet af foråret, når den største risiko for frost er ovre. Rådet er ofte, at man bør beskære dem til ca. 10-15 cm over jorden. Bare rolig, de skal nok vokse sig store igen.

Insekterne er som bekendt vilde med denne staude, så vi anbefaler dig at få plantet lavendler i din vilde have snarest. Lavendler er i øvrigt en af de fem stauder til din vilde have, som vi anbefaler i den dedikerede artikel herom. Så få straks tjekket den ud. Her finder du også gode tilbud på dem.

Beskæring af lavendel
Lavendler
Lavendel beskæring

Processen med beskæring af lavendel er allerede foretaget i naturhaven for i år – sådan så de ud inden trimning

Find hækkesaksen frem

Ovenfor kan du se før-billederne fra naturhaven. Her fandt vi hækkesaksen frem, og så blev lavendlerne ellers trimmet. Men hov, der står jo stadig frost på programmet, vil nogle så måske indvende. Til dels korrekt, men nu gav vi dem alligevel en omgang. De skal nok klare det. I øvrigt fik de ikke den helt store omgang. Du kan sagtens vente lidt endnu, og så klippe dem ned til de før omtalte 10-15 cm.

Annonce
Annonce
Hvornår skal lavendler beskæres
Lavendler i naturhave

Så er det fikset – havens lavendler er beskåret for i år

Som du kan se ovenfor var årets beskæring ganske blid. Husk i øvrigt, at det generelt anbefales, at man ikke beskærer længere ned, end at der stadig er synlige grønne blade på planten. Det skal blive spændende at se, om der kommer godt gang i blomstringen igen i år. En masse insekter håber i hvert fald med garanti på det.

Vil du have flere vilde blomster i haven? Så tjek de gode tilbud på vilde blomsterfrø ud i artiklen. Er det i stedet de vilde stauder, såsom lavendler, du har fokus på at få plantet? Så tjek de gode tilbud på stauder til haven ud i artiklen.

Hvad med dig, hvornår foretages beskæring af lavendel i din have? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *