Se den lynhurtige mus i haven i denne video

Har du mus i haven? Hvis ikke, og hvis du ønsker at få det, så omlæg din have til en vild have. I videoen her kan du se en lynhurtig en.

Hvad tænker du når du hører om mus i haven? Måske noget negativt? Det er i så fald ærgerligt, for mus i haven er tegn på, at din have er en vild en af slagsen, og at den er vurderet egnet til ophold af de små pattedyr. Men hvordan får du egentlig mus i haven? Det ser vi nærmere på i denne artikel, hvor du også kan se den nye sjove video fra naturhaven.

Det er en lynhurtig mus vi har fanget på kameraet her i naturhaven!

Tætte beplantninger med buske og træer, samt højt græs sikrer dig mus i haven

Vil du have mus i haven, så skal du sikre dig, at din have byder på egnede habitater. Tætte buske og træer, samt højt og utæmmet græs, er i den forbindelse yderst oplagt. Mus føler sig trygge når de kan søge ly blandt planterne, hvilket videoen ovenfor også dokumenterer.

Læg mærke til hvordan musen længe tager tilløb til at begive sig ud i det åbne terræn, for derefter lynhurtigt at drøne i sikkerhed i det tætte buskads igen. Det er sjovt at se på.

Annonce
Annonce

Slip frygten og giv plads til musene – andre dyr lever af dem

Det er ærgerligt at konstatere, at mange danskere per definition anser mus som rene “skadedyr”. Naturhaven.dk henstiller på det kraftigste til, at folket slipper frygten, og giver plads til disse herlige pattedyr. De fleste mus gør ingen skade. Tværtimod er de værdifulde for biodiversiteten i haven, da de er føde for ræve, fugle og så videre.

Hvad med dig, observerer du også mus i din have, og giver du plads til dem? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

2 thoughts on “Se den lynhurtige mus i haven i denne video”

 1. Jeg har mus i hagen, da jeg har en delvis naturhage helt inntil skogen. Det kan bli for mange av dem, og jeg liker ikke at de spiser og herjer med krokusløkene mine. Rundt her er det også dyr og rovfugler som lever av mus.

  1. Naturhaven.dk

   Hej Villroses hage

   Tak for indsparket.

   Det er naturligvis klart, at det ikke skal tage totalt overhånd, så ens have bliver helt overrendt af mus. Heldigvis plejer rævene og fuglene at tage for sig af dem længe inden det sker.

   Fik i øvrigt lige tjekket din hjemmeside ud. Den ser rigtig flot ud, og var i særdeleshed glad for dine billeder af rødhals. Vil følge med fremover!

   Lad os endelig høre fra dig igen.

   – Naturhaven.dk

Leave a Comment

Your email address will not be published.