Inspiration: Plant dit eget avocadotræ

Vil du vide hvordan du planter dit eget avocadotræ? Så læs med i denne guide. Her kan du se hvordan du bedst gør det, og få råd, samt tips og tricks.

Jeg ved ikke med dig, men jeg elsker altså personligt at traske rundt i naturhaven. Her finder jeg ro og afstresselse, med tonerne af fuglenes sang i baggrunden. Naturhaven er nemlig fyldt med meget af det jeg holder af, herunder masser af grønne planter, og et væld af spændende insekterog vilde dyr. Til tider får jeg nærmest lyst til at tage alt det grønne med mig indenfor. Og det kan man da også sagtens. Det kræver blot, at man etablerer små træer og planter i sin bolig.

Generelt holder jeg også rigtig meget af indendørsplanterne. Og noget af det sjoveste,  jeg i den forbindelse kender til, er at plante mine egne små træer og planter. Avocadotræet er en af de planter, jeg med stor succes har fået til at gro indendørs.

Plant dit eget avocadotræ

Avocadoer er ikke blot super lækre og sunde. De er også oplagte at benytte til etableringen af dit eget avocadotræ

Derfor skal du plante dit eget avocadotræ

Der er mange årsager til, at du bør overveje at plante netop et avocadotræ. Dels er det sjovt og spændende, og samtidig kan du lige så godt udnytte hele den lækre avocado du har slæbt med dig hjem fra supermarkedet. Ofte smider folk blot stenen ud, efter endt indtagelse af selve avocadoen, og det er egentlig lidt synd og skam. Plant den i stedet, og få så et fantastisk flot avocadotræ ud af det. Læs med her, og se hvordan du gør.

Lav dit eget avocadotræ

Så flot kan dit eget avocadotræ komme til at se ud. Her ser du naturhavens helt egen version, som snart er to meter høj

Sådan planter du avocado

Hvis du opsøger information om emnet, vil du ofte læse, at det er nødvendigt at stille avocadostenen i vand, for så stille og roligt at vente på at den spirer. Det er da også klart den bedste metode, men her i naturhaven valgte vi dog en helt anden løsning. Vi smed simpelthen avocadostenen i jorden, og lod den klare sig selv. Og sørme så om det ikke lykkedes. Det kan du bande på det gjorde. Jeg mener, træet er i hvert fald næsten to meter højt nu, så det ville næsten være kriminelt at mene andet.

Ikke desto mindre er det alligevel på sin plads at præsentere dig for en step by step vejledning til hvordan du bedst planter et avocadotræ. Så den får du her:


1. Køb en stor avocado
Det er vigtigt at du vælger en stor avocado, da den typisk vil have langt større og bedre avocadosten. Du får i sidste ende simpelthen et bedre og mere robust avocadotræ ud af det.

2. Tag forsigtigt avocadostenen ud af avocadoen
Det er relativt vigtigt, at du ikke kommer til at lave ridser, huller og mærker på avocadostenen. Det kan nemlig hæmme, eller i værste fald helt umuliggøre, dens vækst. Prøv derfor gelinde at rykke den ud af avocadoen. En ren formalitet for dig, ikke?

3. Overvej at fjerne skrællen
Det her er ikke super nødvendigt, men du kan overveje at fjerne skrællen fra avocadostenen. Det skulle efter sigende få den til at spire og vokse lettere. Om der er noget om snakken, tja, det må stå hen i det uvisse.

4. Vend avocadostenen den rigtige vej
Den ene ende af avocadostenen er lysere end den anden. Det er den som har siddet fast på avocadotræet, og det er denne som skal dyppes i vandet.

5. Put avocadostenen i vand
Nogle vælger at stikke nogle pinde eller tandstikker i siden af avocadostenen, for på den måde at lade den stå delvist under vand i et glas. Hvordan du vælger at gøre det, er helt op til dig. Pointen er, at det kun er den ene ende der skal være dyppet i vand.

6. Lad avocadostenen slå rødder og skud
Det kan snildt tage 3-4 uger før det lykkes for avocadostenen at slå rødder og skud. Men når det endelig sker, så er det bare en herlig følelse. Der er liv! Og hold da op, hvor er det lækkert at se.

7. Plant avocadostenen
Så er tiden kommet! Nu skal avocadostenen, som efterhånden har både rødder og spirer, endelig i jorden. Find en god stor krukke til den, og brug gerne jord fra haven. Den er næringsrig, og rigtig god for dit kommende avocadotræ.

Nu er der blot tilbage at holde øje med den spændende udvikling. Du skal ikke regne med at få et to meter højt avocadotræ lige med det samme. Vores er flere år gammelt, så det tager en hel del tid. Men alt godt kommer, til den som venter på det.

Alternativ idé: Dyrk dit avocadotræ lettere med en AvoSeedo

Ønsker du at plante et avocadotræ så let og enkelt som muligt? Så overvej at købe en AvoSeedo. Det er et intuitivt produkt der gør det super let for dig, at putte avocadostenen i vand. Placér blot kernen i din AvoSeedo, i en skål vand. Efter 3-4 uger kan du forvente at den får rødder og spirer, og så er det blot i jorden med kernen. Det bliver næppe meget lettere!

Følg reklamelinket ovenfor, og køb så din egen AvoSeedo. Den er ikke super dyr, men til gengæld ret effektiv.

Avocadoplante

Tjek lige de flotte avocadoblade ud her! De er grønne og spændstige. Begynder de at blive brune og hænge, så trænger dit avocadotræ til vand

Sådan plantede vi vores eget avocadotræ

Her i naturhaven benyttede vi som nævnt en anden metode, da vi plantede vores eget avocadotræ. Vi fjernede således hverken skrællen fra stenen, og puttede den ej heller i vand. I stedet smed vi blot avocadostenen i jorden, og som bekendt var resultatet aldeles fremragende. Der er dog næppe tvivl om, at du formentlig vil have størst chance for succes, hvis du benytter guiden ovenfor, når du selv planter dit avocadotræ.

Vi har også prøvet at plante et træ med en AvoSeedo, og det gik lige så godt.

Sådan vedligeholder du dit avocadotræ

Erfaringsmæssigt bør det noteres, at dit træ skal have rigeligt med vand. I perioder er det nødvendigt at vande det ca. hver anden dag. Gør du ikke det, så risikerer du at dit avocadotræ får brune blade. Det kan også begynde at hænge og “se tørstigt” ud. Så ved du at det haster med at få det givet en slurk H2O.

Det er også en god idé jævnligt at tilføre krukken lidt ny frisk jord fra haven. Jorden er typisk ganske næringsrig, og hver gang du vander planten, bliver næringsstofferne fordelt til den via dens rodnet.

Er du klar på at lave dit eget avocadotræ? Fortæl os om det i kommentarfeltet nedenfor! Og husk også at læse meget mere om, hvordan du laver din egen naturhave. Vi glæder os til at høre fra dig.

2 kommentarer til “Inspiration: Plant dit eget avocadotræ”

 1. Jeg vidste ikke engang at man kunne plante et avocadotræ selv. Man lærer noget nyt hver dag 🙂

  Tak for den gode side!

  1. Hej Christina!

   Tak for kommentaren. Og jo da, den er god nok. Du kan sagtens plante dit eget avocadotræ. Og jeg vil klart anbefale dig at gøre det, for det er herligt at følge med i dets udvikling. Og så kan det blive rigtig stort med tiden.

   Vi ses her på siden!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *