Insekter i haven: Trængsel på tidslerne

Lad tidslerne gro frit i din vilde have! Gør du det, så får du hurtigt flere insekter i haven. Læs med her, og se hvor effektive de er.

Vi har tidligere her på naturhaven.dk fortalt om, hvor vigtige tidsler er for havens insekter. Det kan du læse mere om her. Og hvis du fortsat mangler dokumentation for påstanden, så lad dig overtale af de flotte billeder, og den fascinerende video, her i artiklen. For der er i sandhed “trængsel på tidslerne”, her i naturhaven!

Svirrefluerne frekventerer tidslerne i stor stil

I løbet af sommeren, er den vilde haves tidsler ekstremt velbesøgte. Blandt andet af de finurlige og afslappede svirrefluer. Deres udseende er legendarisk. Tjek f.eks. deres øjne, som mest af alt får dem til at fremstå som flyvende solbrille-bærende bier.

Svirrefluer og tidsler

Så lægges der an til landing!

Svirrefluer i haven

Seks svirrefluer på én tidsel? Ja, hvorfor ikke!

Bliv klogere på svirrefluer
Ét af de insekter i haven, du sikkert oftest støder på, er netop svirrefluen. Du kender dem måske også under navnet “blomsterfluer”. De er ganske fascinerende insekter, som formår at stå helt stille i luften, for så pludselig at foretage nogle hurtige ryk. De minder lidt om en helikopter.

Der findes et væld af forskellige arter af svirrefluer. Den du oftest støder på, er den såkaldte dobbeltbåndet svirreflue. De må i den grad betegnes som nyttedyr. Dels fordi deres larver lever af bladlus, og dels fordi de er vigtige bestøvere af blomster og frugttræer. Og nå ja, af tidsler. Naturligvis!

Rødhovede kardinalbiller “giver den gas” på tidslerne

Nu bliver det for alvor lummert! For tjek lige de to rødhovede kardinalbiller ud på billederne nedenfor. For nylig havde de simpelthen indfundet sig på naturhavens tidsler, og det endda med kun ét mål for øje: At “prokreere”… Med andre ord, at lave små nye rødhovede kardinalbiller. Og lad os da lige tjekke det ud, ikke?

Rødhovedet kardinalbille

Så er det tid til noget godt gammeldags romantik i naturhaven! Rødhovede kardinalbiller for fuld udblæsning, mine damer og herrer

Rødhovedet kardinalbille i haven

Lav en vild have, og få besøg af rødhovedet kardinalbille

Bliv klogere på rødhovedet kardinalbille
Mon ikke der er tale om rødhovede kardinalbiller her? Det er vi ret overbeviste om her i naturhaven i hvert fald, og ellers må folk byde ind med hvad det ellers kan være for en bille vi ser her.

Rødhovedet kardinalbille er afhængig af gamle døde træer, samt dødt ved, eftersom dens larver lever under barken. Her spiser den rester af træet, samt diverse smådyr. Så husk at giv plads til gamle døde træer i din naturhave. De voksne biller lever af nektar.

Masser af insekter i haven: Se den flotte video

Jo da, man kan vist roligt sige, at der for alvor er “trængsel på tidslerne”, her i naturhaven. De flotte billeder ovenfor dokumenterer det, og det samme gør den flotte video nedenfor.

Se den flotte video fra naturhaven her. Som du kan se er der godt gang i insekterne på naturhavens mange tidsler

Pointén, samt hele humlen med denne artikel, er altså ganske klar: 

  • Husk at give plads til diverse former for såkaldt “ukrudt”, som f.eks. tidsler, i din naturlige have
  • Lad samtidig havens træer vokse sig store og gamle, og lad dødt ved ligge tilfældigt på grunden
  • Og endelig, supplér gerne ved at hænge insekthoteller (reklamelink) op diverse steder i haven

Gør du alt dette, ja, så er du altså godt på vej mod at skabe en yderst insektvenlig have! Så i gang med projektet! Og husk at du kan få mange flere gode råd i bogen Et år i naturhaven.

Hvad med dig, observerer du også masser af insekter i haven? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *