Gør din vilde have sommerklar med denne video

Er du klar til at byde masser af vilde dyr og planter velkommen på din grund? Gør din have sommerklar med denne inspirerende video. Se den nu!

Kalenderen siger vinter, men vejret er langt fra enig. I stedet for kulde og sne, har det mest af alt stået på blæsende, fugtigt og mildt vejr her henover vinteren 2019/2020. Og nu når vinteren alligevel ikke synes at ville indfinde sig, så kan man næsten ikke lade være at gå og bare se frem til forår og sommer.

Og det får os til at tænke – har du gjort dig tanker om hvordan du vil gøre din naturhave klar til den varme tid? Hvis ikke, så læs med her, samt se vores video. Nu vil vi nemlig vise dig hvordan du gør din vilde have sommerklar.

Hvis du gerne vil have masser af sommerfugle, bier og andre spændende insekter i din have til sommer, så investér allerede nu i et insekthotel. Klik på billedet for gode tilbud.

Tiltræk insekter til din have med et godt insekthotel

Insekterne er i krise, og det samme kan desværre siges om naturen og miljøet helt generelt. En alt for intensiv landbrugsproduktion har i årevis gjort livet hårdt for det vilde dyreliv, og det er tid til at vi sadler om, såfremt vi vil vende den negative udvikling. Og her kan du hjælpe til. Du skal blot lave en vild have, samt forbedre forholdene for sommerfuglene og de andre insekter.

En af de letteste måder hvorpå du kan styrke forholdene for insekterne, er ved at hænge et eller flere insekthoteller op i din have. Vi har skrevet en artikel om emnet, og i den kan du finde tilbud på 5 billige insekthoteller. Læs straks artiklen, og gør på den måde allerede nu din have sommerklar.

Beskær buske og træer

I en naturhave er idéen egentlig den, at man vil lade naturen gå sin gang af sig selv. Det er dog ikke en god idé blot at lade det hele stå til. Der er nemlig visse ting der skal foretages her i løbet af vinteren og foråret. En af de ting er beskæringen af buske og træer.

Et godt eksempel er sommerfuglebusken. Det er ingen hemmelighed, at naturhavens sommerfugle og bier er vilde med denne plante. Det er i sandhed en af deres absolutte favoritter. Der er derfor alt mulig grund til at holde busken ved lige, og det foregår blandt andet ved at beskære den en gang om året i den sene vinter, eller det tidlige forår.

Din sommerfuglebusk har super godt af at blive beskåret årligt. Det sikrer den nemlig en stærk og kompakt vækst, samt at den blomstrer ekstra meget. Vores anbefaling til dig er, at du venter til omkring slutningen af marts, eller starten af april, samt at du beskærer den ned til ca. 30 cm over jordoverfladen. Og bare rolig, den vokser hurtigt til igen.

Beskæring af sommerfuglebusk

Så flot ser sommerfuglebusken ud om sommeren. Skal din sommerfuglebusk også trives, så skal du snart beskære den

 

Køb blomsterfrø nu, så de kan blomstre til sommer

Din vilde naturhave skal helst have et rigt udvalg af vilde blomster, så insekterne har rigeligt at bestøve. Gør din vilde have sommerklar allerede nu, ved at købe vilde blomsterfrø til din have. Husk at mange af de bedste blomster og planter kommer helt af sig selv. Du skal blot lade din have passe sig selv, og så tager naturen egentlig blot over. Smart, ikke? Det synes vi i hvert fald her i naturhaven!

Det kan dog være en god idé også at tilføre lidt med blandinger af vilde blomsterfrø, og dem bør du købe allerede nu. Faktisk er det sjovt at shoppe løs af blomsterfrø indenfor, her om vinteren, mens det stadig blæser og er koldt udenfor. Så kan man rigtig drømme sig væk til den lyse og varme tid, og fantasere om hvor flot det bliver med vilde blomster i haven.

Så flot ser det ud, når du får vilde blomster i haven. En regulær blomstereng er guld værd for de vilde insekter. Tryk på billedet, og shop løs i de vilde blomsterfrø

Hav også havens fugle i tankerne

Allerede nu kan du med fordel have havens mange forskellige fugle i baghovedet. For at de virkelig skal trives, skal de have adgang til vand, samt føde, som for de flestes vedkommende består af insekter. Så gør din have vild og insektvenlig, og så er du allerede godt på vej.

Køb fuglehuse og fuglekasser som yderligere del i strategien for at styrke fuglene i haven. De hænges let op, og følger du linket ovenfor, så kan du se hvor du hænger dem bedst i din have. De sikrer hurtigt endnu bedre forhold for disse dyr i haven.

Lad dig inspirere af videoen – sommer i naturhaven

Tiden har det med at gå hurtigt, og før vi får set os om, ja, så er den her altså igen. Sommeren altså. Så vi håber du får gjort din vilde have sommerklar. Dels ved at få beskåret buske og træer, så de er sprængfylde med ny energi. Og dels ved at få hængt nogle insekthoteller op på din grund. Og så ikke mindst også ved at få anlagt en vild blomstereng i din have.

Nu er det bare om at komme i gang. Og savner du inspiration, tja, så kan det jo være du får det ved at se den nyeste video fra naturhaven. Den får du lige her:

Er du også lidt træt af, at der næsten ikke har været noget vintervejr i år? Og er du også i raseri over det, så småt gået i gang med at gøre din have sommerklar? Fortæl os om det i kommentarfeltet nedenfor! Vi glæder os til at høre fra dig.

2 kommentarer til “Gør din vilde have sommerklar med denne video”

  1. Rigtig flotte billeder. Er blomsterne på det ene billede fra den blanding af vilde blomsterfrø i henviser til?

    1. Hej Lasse

      Ja, de viste blomster stammer primært fra den blanding af vilde blomsterfrø vi henviser til. De blandinger kan vi helt klart anbefale, så tjek dem endelig ud.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *