Ny video: Harer på forårstur i haven

Foråret står for døren, og harerne fejrer det ved at lægge vejen forbi naturhaven. Det er der kommet en ny sjov video ud af. Se den her.

Naturhaven er et yndet tilflugtssted for områdets harer. Det er herligt at iagttage dette pattedyr, og det samme kan du komme til, hvis blot du omlægger til vild have. For nylig lagde et par harer med forårskuller vejen forbi den vilde have, og du kan se hvordan det gik for sig i videoen nedenfor.

Harerne trives i naturhaven

Mangel på egnede levesteder

Trods det at videoen ovenfor er munter, så er alt langt fra lutter lagkage når snakken falder på netop de danske harer. Arten er nemlig i de senere år blevet stadig mere fåtallig. Hvad det skyldes, kan vel næppe overraske mange. Det er endnu en gang manglen på egnede levesteder der forårsager problemerne.

Som bekendt er Danmark alt for opdyrket, og ser man netop nu på landet fra oven, så er det endeløse rækker af gennempløjede og gyllebefængte marker der dominerer. Hvis du ønsker at hjælpe ikke blot harerne, men også alle de andre danske dyr, så er det fint at lægge ud med at lave en vild have. Der skal dog meget mere end det til. En seriøs grøn omstilling er nødvendig, og det er vigtigt, at du hjælper til med at presse på for at få gang i forandringerne.

Hare i naturhave

Sådan så det ud forrige gang en hare lagde vejen forbi naturhaven

Yderligere info og videoer om harer

Vil du læse meget mere om harer, samt se flere videoer om emnet? Så følg disse links, og se tidligere videoer fra naturhaven:

Artikler

Videoer

Ovenfor finder du to tidligere videoer fra naturhaven om harer

Hvad med dig, har du også observeret harer i det tidlige forår i din vilde have? Lad os høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Anbefalet netop til dig:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *