Ny video – husskader i haven

Vi har en ny video klar. Denne gang følger vi et par husskader i haven. På en glohed sommerdag stillede vi en balje vand ud til dem. Se hvad der skete her.

Det er ingen hemmelighed, at vådområder, vandhuller og søer, er essentielle komponenter i enhver naturhave med respekt for sig selv. Dyrelivet er nemlig helt afhængigt af det våde element.

naturhaven har vi op til flere vandhuller, og vi planlægger faktisk at anlægge flere. Det er en del af det der skal til, for at lave en insektvenlig have. Og nå ja, det er jo ikke kun insekterne der er vilde med vandet. Det samme gør sig gældende for alle andre grupper af dyr. Fra frøer og padder, til pattedyr såsom pindsvin og ræv.

Se videoen – husskader i haven boltrer sig i vandet

Husskaden er en yderst flot fugl, og vi kender den nok alle på dens karakteristiske sorte og hvide farver, iblandet det her blålige træk, som glimter så flot i solen. Arten er meget almindelig i Danmark, og den er mere eller mindre altædende. Ja, den snupper sågar også gerne et æg eller to, fra kollegaernes (læs, de andre fuglearters) reder.

At vand i haven er så vigtigt, er denne video et godt eksempel på. For på denne glohede sommerdag, hvor videoen blev taget, valgte vi at stille en balje vand ud i haven. Og på trods af at naturhaven har flere fine vandhuller, så kunne de to husskader slet ikke lade være med at pjaske og baske fjerene i vandet fra baljen.

Det er livsbekræftende at se på! Og du skal naturligvis også have mulighed for at se det. Så slå dig endelig løs – videoen kan ses nedenfor.

Køb et fuglehus, eller nogle redekasser, hvis du gerne vil have flere fugle i din have. At hænge dem op i sin vilde have, kombineret med at man gør sin grund insektvenlig, vil med garanti tiltrække masser af de små væsener.

Hvad med dig, har du også ofte besøg af de herlige husskader, eller andre flotte fugle, i din naturhave? Så lad os endelig høre fra dig! Du er mere end velkommen til at fortælle om det i kommentarfeltet herunder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *